Гледам стари филми по Нова година

 

 

Моментът, в който ти се струва грехота да не благословиш ръчиците, качили всички филми на Бунюел и Ноел Кауърд в youtube. Благословени да са! След неколкодневно маратонско съграждащо удоволствие си припомних че:
– е имало блажени времена, в които на вампирите е било забранено да издават многотомни дневници, защото не са чак пък толкоз важни и интересни и нямат кой знае какво за разказване.
-че мъжете и жените е имало за какво да си приказват и да се обичат без особена причина, и че да ги слушаш и съпреживяваш с тях носи наслада
-че никой не е чувствал нужда да изхаби кинолента, за да да се бори за академична награда , показвайки как противни шаферки, облечени в кошмарни рокли повръщат в тоалетните на хотелските си стаи, защото това просто не е нито смешно нито забавно, ами си е дип отблъскващо.
– че можеш да покажеш Мексико и да развълнуваш с това, без да тъпчеш в сценария американски туристи, които  спипват разстройство от храната и това да ти е половината от фабулата
– че хората са уязвими и никаква генна киномутация Х и никакви матрици не могат да те заблудят, че това не е така. А няма и причина за това
– че жените с малки гърди са стройни, красиви, и могат да бъдат очарователни с бръчиците по челата си, когато се замислят или влюбят. Защото умеят  и двете неща, и няма ботокс, който да им попречи.
– че е имало щастливи времена, в които Люк Бесон е бил прекалено невръстен, за да продаде френското кино на Холивуд, а с него да оттече и цялото европейско.
Като цяло е щастие да имаш сродни души по света, които усещат света като теб  и ползват технологиите, за да запазят онзи, стария свят, в случай че някой иска да надникне в него. Докато искат да надникват все ще има надежда.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s