Животоспасяващите забрани на ЕК

Всеки път оттук-нататък, когато някой “антиглобалист” писне, че еврокомисията специално толерира хомосексуалистите, за да му наруши човешките права и националната идентичност (лично неговите, видите ли?), ще му казвам следното:”Не забравяй, драги ми, че онези момчета и момичета там не ядат генномодифицирани домати с коловете. Те се грижат за това точно ти и поколението ти да не се трансформирате в гейове или хермафродити”. Ето защо.
През 2003-та ЕК забранява употребата на Атразин в европейското селско стопанство. Този хербицид причинява хормонални смущения, снижаване на нивото на тестостерона, както и куп малформации при новородените, особено от мъжки пол. Например: патологично намаляване размерите на пениса и недоразвиване на семенните торбички. Плюс още куп други кръвосмразяващи вродени заболявания.

В същото това време в САЩ дребничък, цветнокож учен на име Тайрън Хейс води и до днес самотната си война с държавата и в частност с компанията производител на този хербицид, за да бъде забранен. Точно той- охулван, презиран, публично излаган от колегите си, със съсипана научна репутация- доказва вредата от токсичния химикал, като регистрира зачестили случаи на хермарфродитност при земноводните, заради замърсени водоизточници. В резултат на битката му, фирмата изплаща $ 100 млн. обезщетение без обаче да признава вина. Нали ви светва, че ако спрат да употребяват хербицида, това ще нанася загуби за милиарди годишно на зърнодобива отвъд океана. В случая и щатската Комисия по околната среда е безпомощна.
Имам си причина да се радвам, че живея на този континент и има поне една комисия която частично да ограничава безумията и необятната човешка алчност, за благото на всички нас. Каквото щете си разправяйте, еврочиновниците трябва и да забраняват. Нас специално трябва да ни наглеждат дали спазваме забраните-свирепо и отблизо. За собственото ни добро.Защото ако ни оставят сами да се информираме и ориентираме е загубена кауза. Трудно дозряваме за някои истини по тези географски ширини.

(всеки, който прояви интерес-може да намери информация тук-великолепното “научно разследване” на Рейчъл Ейвив)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s